Boeken, Muziek

14 April 2022 / Lisa Weiss + Eileen Bosch

Lisa Weiss
Sinti zangeres

In het Venlose beter bekend als Betje van Susteren, groeide op in een woonwagen en leidde een zwervend zigeunerbestaan. Een groot deel van haar leven is ze op zoek geweest naar haar identiteit, vaak met vallen en opstaan. Door de scheiding van haar ouders, had ze jaren geen contact met haar vader, haar Sinti bloed. 
Na een lange zoektocht, vond ze haar vader en een groot deel van haar jeugd en cultuur terug.

Lisa zingt al haar hele leven, ze haalt haar inspiratie en know how uit ontmoetingen met andere musici. Door haar eigen geschreven muziek houdt ze haar herinneringen aan vroeger en de Sinti cultuur levend. Lisa neemt je graag mee op haar muzikale reis.

 

 

Eileen Bosch
Schrijfster

Al sinds Eileen kan lezen en schrijven, schrijft ze verhalen. 22 jaar oud en al 3 boeken op haar naam. Maatschappelijke thema’s als pesten en homoseksualiteit staan centraal. Rechtvaardigheid speelt in haar verhalen vaak een belangrijke rol. Voor Eileen is het de kunst om thema’s op een luchtige en laagdrempelige manier bespreekbaar te maken.
Creatief schrijven voor en over musicals is ook iets waar ze veel tijd in stopt, maar tegelijkertijd ook veel energie van krijgt!

Waar komt die betrokkenheid al zo jong vandaan en hoe wil zij andere mensen aan het denken zetten?
foto: Yentl Evers
Locatie: Foyer Theater de Garage